Цветана Търговска е автор на книгата „Четиридесет мисли за истинската приказка на живота”, публикувана на български и английски език.

Цветана завършва първото си висше образование, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър” в Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, а по-късно, след като е вече майка на две деца, завършва и второто си висше образование, специалност „Финанси” в ВТУ „Св. Св. Кирил и Методи”.

Родена е в гр. София, но понастоящем живее в Англия.

Другите за Цветана:

 • Перфекционист, нищо не й убягва от погледа, фокусирана, пряма и откровена в общуването (повече за добро, отколкото за лошо), най-високо ниво на изпълнител, истински боец в работата си. Страхотна жена, която обича да помага, уверена е в способностите си и иска да ги вложи в нещо голямо и стойностно. За мен е чест и привилегия да я познавам.
  Нора Цонева www.bgminds.com
 • Познавам Цветана Търговска от години – почти толкова, колкото са пръстите на едната ми ръка. Но ако трябва да изброя качествата и – няма да ми стигнат и пръстите на краката. И все пак, на първо място бих поставил стремежът и към израстване и самоусъвършенстване. Бил съм заедно с нея на поне 3-4 големи събития в чужбина по този повод (и благородно и завиждам за поне още толкова, на които не съм успял да отида). Също така бих отличил и нейната проактивност (съжалявам за чуждицата, но не се сещам за по-подходящ роден термин). С две думи – Цвети не е от хората, които само ще стоят отстрани и ще наблюдават какво се случва. Тя не се страхува да участва пряко в случващото се. Така, както правят всички лидери…
  Благодарен съм на Съдбата, че ме срещна с личност като Цветана Търговска и знам, че това не е било случайно. Знам също, че взаимното ни сътрудничество ще продължи и занапред.
  Пламен Петров www.blogatstvo.com
 • С едно изречение ще ми е трудно да опиша човек като Цветана.
  Невероятно силен и отговорен човек.
  Ако не знаеш какво значи точност, уреди си среща с нея в 11:53 и ще разбереш.
  Човек, който не съди, не обвинява другите за грешките им, но определено ще те порицае, дори с поглед, ако смесиш работата със забавление по време на работна среща. Това съвсем не значи, че няма чувство за хумор : )
  Ако искаш да правиш бизнес с нея, трябва да си готов да си не по-малко отговорен и ангажиран от нея.
  А ако искаш да изпиеш чаша айрян с нея, ще трябва да преминеш през тест за позитивизъм.
  Макар и сурова на пръв поглед, ледовете могат лесно да се разтопят, ако си Човек.
  Абсолютно прецизна в преценката си към хората, няма да ти спести истината, нито ще те излъже.
  Това е една малка част от Цветана Търговска.
  Чудесно е да си неин приятел! Благодаря ти Цвети, че те има!
  Милена Дреновска www.momentofpeace.net
 • Познавам Цветана Търговска от скоро, но имам за нея прекрасно впечатление, като един много сериозен и отговорен човек, честен и коректен към хората. Обича да помага и да е полезна за другите. Не се задоволява с посредствени неща, обича да комуникира и го прави на високо ниво. Непрекъснато търси качествени източници, за да се изгражда и развива персонално като човек с ценности и като експерт в областта, в която проявява интерес като бизнес.
  Огнян Чипев www.ognyanchipev.ws
 • Когато се сетя за нея, я виждам пряма, директна, безкомпромисна, смела, естествен лидер, човек с високи изисквания към себе си и хората, с които работи.
  Светлана Желева, Сътрудник по управление на проекти
 • Цветана Търговска е всеотдайна, енергична и целенасочена, интелигентна и артистична. Притежава свежо чувство за хумор и проявява оптимистично и позитивно отношение към света. Тя е човек, на когото може да се разчита, верен приятел и приятен събеседник.
  Наталия Стоянова, Началник на Кабинета на Управителя на БНБ
 • Цветана е пряма и отговорна, с ведър и открит характер, непредубедена към новите неща и възможности в живота.
  Венцислав Калчев, Quality assurance мениджър
 • Познавам Цветана като много организиран и сериозен човек, здраво стъпил на земята. Много отговорна и коректна във взаимоотшенията си с хората, които уважава. Ценя Цвети много като приятел и човек с широк мироглед и многостранни интереси.
  Единствените й недостатъци са, че планира времето си до последната секунда за 3 до 5 години напред (включително и срещите си с приятели) и не пие бира ; )
  Ирена Михайлова, Заместник-главен одитор
 • Цветана Търговска ме окуражаваше с усмивката си дори, когато не я заслужавах.
  Пламен Савов, Студент
 • Цвети е единственият човек, който познавам, в когото няма нищо лошо!
  Асен Тасев, Режисьор
 • Много отговорен човек, грижовна майка и съпруга. Отлично се справя със задачите си. Непрекъснато поставя пред себе си нови, по-високи цели и се бори за решаването им.
  Антоанета Милчева, Домакин
 • Цветана е прям и свободолюбив човек, който дори с цената да превърне приятел във враг отстоява своята истина. Човек не може да угоди на всички, затова нека поне угоди на себе си.
  Тя е любяща, грижовна и всеотдайна майка. Работохолик – това й идва в повече : )
  Единственото, което бих определила като недостатък е, че понякога реагира рязко. Повечето хора не са прями и се чувстват неловко в подобна ситуация.
  Аз съм й истински фен. Цветана е честолюбив човек с широк мироглед. Винаги е приветлива, лъчезарна, много привлекателна и интуитивна. А това са неща, който символизират живота.
  Цветяна Гьокова, Счетоводител
 • Човек с вродена интуиция и то за добро. Смела, решителна, изключително красива, което не се среща в днешно време в такава комбинация.
  Вера Улинска, Оператор
 • Всеотдайна във всичко, с което се захване. Тя е от изчезващия вид на ИСТИНСКИТЕ – Професионалисти, Родители, Партньори, Приятели… Изключително много я ценя и съм щастлива, че е сред моите приятели!
  Людмила Вълчева, Адвокат