Да направиш Пълен кръг – Денис Уейтли

Каква е вашата мисия?Страхотните екипи, страхотните компании, страхотните семейства имат Страхотни лидери. Истинското лидерство, според Denis Waitley, е процесът на даване на възможност на другите, като „абдикираш” от правата си в тяхна полза. Това означава да оставиш другите да бъдат всичко, което могат да бъдат в атмосфера на вдъхновение, нововъведения и взаимно уважение.

Истинското предизвикателство е да поддържаш баланс и хармония, докато израстваш в едно професионално начинание.

Когато сезонът приключи шампионът трябва да облече ежедневните си дрехи и да бъде родител, приятел, съпруг/съпруга, гражданин, съсед. (още…)

Вие сте на предната седалка

Междуличностни отношения, Здраве, СемействоСъвсем наскоро с двамата ми сина се качихме в едно такси. Децата седнаха на задната седалка, а аз отпред до шофьора. Сядайки, веднага се извърнах назад, за да видя дали си слагат коланите. Усмихнах се доволна, защото те точно това бяха започнали да правят. В този момент шофьорът ме попита нещо, аз се разсеях и забравих да поставя моя колан.

Това, обаче не остана незабелязано от по-малкото ми дете, което беше седнало зад водача. Синът ми ме повика и каза: (още…)