Благодаря!

Мили приятели,

Днес е Денят на благодарността. Да, но само в Америка и още няколко държави!

Нима?

Не и за българите! Не днес! … Не Всеки Ден… Не можем да отделим няколко минути и да помислим за какво трябва да сме благодарни?

Как сте с парите? На червено? Хора по света (повече от 1/3-та) днес ще заспят без да са яли. Те нямат и ниска заплата, и поизразходена кредитна карта и буркани с компот (за резерва) нямат.

Със здравето как сте? Накуцва? Благодарете на Бога, че сте живи! Да, на тази възраст, на която сте, защото много хора вече не са.

Много хора дори са забравени вече. И болки имате? Гледали ли сте с часове НАИСТИНА хора в болки! Затова благодарете.
(още…)

Разстояния не съществуват

Разстояния не съществуватТова семейство имат единствено дете, което и двамата заедно обичат. Казвам „заедно”, защото можеш да обичаш и отдалеч, а те и двамата делят грижите за него. Каква захаросана картинка, ще кажете. В истинският живот нещата не са толкова идеални. И ще сте прави – не са.

За никого не са. Но към историята за това семейство ще се върнем след малко.
(още…)

Какво наранява взаимоотношенията ви с вашата половинка?

взаимоотношенията с вашата половинкаПочитател задал следния въпрос на Олимпийски медалист: ”Защо толкова много Олимпийски атлети жертват кариерите си, образованието си, живота в бъдеще за шанса да спечелят златото?” „Аз не мога да си представя да се откажа от всичко това” – допълнил той. Добър въпрос. Защо атлетите правят жертви, понасят болка, насилват телата си над лимитите им… и изпускат други възможности? Отговорът: Те така искат. И защо го искат? Защото си заслужава.

Физическото здраве не е само обогатяване на храната ни с хранителни добавки, които укрепват здравето, повече упражнения и повече плодове и зеленчуци. То е още и ИЗВАЖДАНЕ на елементи, които НЕ са в унисон с нашата цел. Бихте ли се нарекъл „здрав”, ако най-редовно ходите на спорт, но продължавате да пушите и да се храните в ресторанти за бързо хранене?
(още…)