Наричаха я Сирачето

Майка й сменила името й в последния момент. Кръстникът, когато разбрал, че бебето няма да е кръстено на него заявил:
– Няма да кръщавам. Тръгвам си.
Тогава „на бърза ръка“ й дали името Милка, та кръстника, Михаил да не си отиде. Милка ще е – казал – а, по фамилия си е Сиракова.

В църквата нямало много хора. Само свещеника, по-голямата й сестра, двамата й по-големи братя, майка й, дядо й и кръстника, разбира се.
Милка имала много лели и братовчеди, но те не били дошли. Най-вероятно, защото едва ли намирали кръщенето й за нещо важно.
Кръстникът на Милка бил толкова доволен, че бебето ще с име като неговото, че от радост се напил и повече никога не видял малката.
(още…)

Много ми липсваш

Embrace LifeНея я няма вече, но наблюдавах в детството ми споровете между майка ми и баща ми когато се говореше за пари. Разбира се, тогава не съм осъзнавала силата на стратегията, която прилагаше майка ми, но тя работеше безотказно всеки път в наша обща полза. Вие, като възрастен човек съм сигурна, че сте наблюдавали тази сцена в най-различни ситуации, но в същност сцената е все същата:
(още…)

Ухажване след брака

Courtship After MarriageНа темата успеха в живота и бизнеса Зиг Зиглар е продал милиони свои книги. Хората внимават върху всяка негова дума, защото той не само говори за успеха, но живее успеха и знае какво отнема, за да го постигнеш.

Книгата му „Ухажване след брака” Courtship After Marriage ни носи такава стойност.

Зиг Зиглар и неговата съпруга Джин са създали едно успешно и изпълващо със задоволство партньорство. Техните романтични отношения (още…)

Как да излекувате мъката си?

Коя я вярната посока за мен?В разговор с клиент – съпруга, която току що е открила, че мъжът й от много години й изневерява – Морт Фъртел получава следния „страхотен”, както казва той, въпрос: „Моят съпруг се извини 100 пъти, приключил е с аферата и се е отдал на това да бъде нов мъж. Аз виждам, че се е променил, но не е ли по-добре да се разведа с него и да започна „на чисто” с някой друг?”

„Мога да разбера гледната й точка – казва Морт Фъртел – в брака на тази жена има много мъка и планина от болка за лекуване. Сигурно и във вашия брак неверността или някакъв друг вид измяна е проблемът. Възможно ли е, въпреки че доверието е разрушено, да се върнете един към друг? Как да излекувате болката си? Или може би е по-разумно да започнете отново с някой друг?

Можете да прочетете останалата част от статията в сайта.