Да направиш Пълен кръг – Денис Уейтли

  

Каква е вашата мисия?Страхотните екипи, страхотните компании, страхотните семейства имат Страхотни лидери. Истинското лидерство, според Denis Waitley, е процесът на даване на възможност на другите, като „абдикираш” от правата си в тяхна полза. Това означава да оставиш другите да бъдат всичко, което могат да бъдат в атмосфера на вдъхновение, нововъведения и взаимно уважение.

Истинското предизвикателство е да поддържаш баланс и хармония, докато израстваш в едно професионално начинание.

Когато сезонът приключи шампионът трябва да облече ежедневните си дрехи и да бъде родител, приятел, съпруг/съпруга, гражданин, съсед. Най-страхотният белег на шампиона е начинът, по който той/тя се отнася към обществото извън арената или стадиона; и още – пренася изключителното си представяне от нейната/неговата тясно специализирана зона на изява в една глобална перспектива, която да е полезна на това и бъдещите поколения.

Моята мисия – продължава Denis Waitley – е да бъда модел за подражание и моето верую, със съвсем малки изменения, е като това на Dean Alfange:

Не избирам да бъда обикновен мъж или жена. Мое право е да бъда необикновен, ако мога. Търся възможности, а не сигурност. Аз не желая да съм смирен и безличен гражданин, за когото държавата да се погрижи. Искам да поема премерен риск, да мечтая и да строя, да падам и да успявам. Няма да заменя свободата за благодеяние, нито достойнството ми за милостиня. Никога няма да сведа глава, пред който и да е господар, нито да се наведа пред тиранин или терористична заплаха. Мое наследство е да стоя изправен, горд и безстрашен; да мисля и да действам от мое име, да се наслаждавам на плодовете на създаденото от мен, да гледам света с открито лице и да кажа: „Това е, което направих.”Каквото и да правя, правя го в духа на Печеля – Печелиш. Ако помогна на другите да печелят, аз също печеля. Ще печеля заедно с другите, не за сметка на другите.

Каква е вашата мисия?

Или какво за вас би било да „направите пълен кръг”?

Пишете ми по-долу, в полето за коментар. Благодаря.

Visit YourSuccessStore today!

Оставете Вашия коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...
 1. Надя Антова

  От много години ме занимава въпросът за моята земна мисия!Вървейки по житейския път,непрекъснато се проектирах в различни образи ,за да разбера каква е целта на моето идване но Земята!Търсех онова нещо,което ме прави част от всемирната хармония!Вече мога да кажа ,че благодарение на подарената ми при раждането ми мъдрост успях да разбера,че това ,което трябва да правя е да обичам и да уча хората да се обичат!Без да се натрапвам и без да поучавам никого,аз се освободих доста отдавна от лошите човешки черти като злоба,омраза,завист!Живея без тях ,обичам хората около мен такива каквито са ,без да искам от тях нещо в замяна!Успявам винаги да простя,дори ,когато това изглежда налудничаво!Виждам,че това е правилният начин,да променим живота си тук и сега на Земята!Зная и усещам ,как когато кажа на някого ,че го обичам,как този човек си тръгва успокоен и по-щастлив!Мисля,че това е моята мисия!Да давам много любов на всеки ,когото срещам по пътя на Живота!

 2. Искрен

  ‘Да направиш Пълен кръг’ го разбирам като движение по спирала нагоре в пространството – стигаш пак до същата точка ‘x, y’, но вече на по-висока позиция ‘z’ (казват, че това е модела на развитие на човешката душа). Да започнеш от начало, но с разширена визия и обогатяваща опитност. Да гледаш същите неща, но да виждаш много повече.
  Конкретно – ако са ти помагали да бъдеш успешен, сега ти да даваш и служеш за пример; ако си бил лидер, сега да създаваш лидери ;ако си инвестирал в това, което е масово достъпно, сега да имаш достъп до инвестициите на богатите (пак започваш от ‘нулата’, но на друго ниво); да ти се роди дете..

  Темата за лидерството е прекрасна и по повод на нея, ето какво казва Орин Удуърд (http://orrinwoodward.com/):

  “Има 5 нива на влияние на човека върху света:

  1. като учиш
  2. като действаш, правиш, създаваш нещо
  3. като водиш (като си лидер)
  4. като създаваш лидери
  5. като създаваш лидери, които създават други лидери (тяхната визия ги надживява, расте и се пренася във времето; оставя истинско наследство на Земята)

  Към 5-то ниво трябва да се стреми всеки лидер.“

  Моята мисия – да ставам все по-добър човек, да докосна живота на много хора. Целите по пътя, бидейки най-различни – лични, здравни, социални, финансови и други, очертават кръговете пред всеки.

 3. Много добро послание – а веруюто, като на апостола Васил Левски!

Споделете вашето мнение

Вашият коментар *

No Trackbacks.