Днешният ден струва повече от два утрешни

  Цената на спечелената битка

взаимоотношения, патньорКолко дни ви остават да живеете? Съгласни ли сте, че Осъзнаването на това, че сме смъртни е полезно и често трябва да си го напомняме? „Днешният ден струва повече от два утрешни” е казал Бенджамин Франклин.

Колко е важно какво избираме да кажем и да направим СЕГА?

Нека за пример кажем, че всеки път когато личния ви партньор изкаже мнение различно от вашето, вие ставате раздразнителен/а, кръвта нахлува в главата ви и вие бързо „зареждате оръдието”. Това, което правите всъщност е „захвърляте”отношенията с партньора ви на дълъг план. Реагирате на мнението им/поведението им в момента. Вие не се стремите да спечелите войната, бързате на всяка цена да спечелите битката … и „поемате кормилото”. Повишавате тон, обявявате „студена война”…
(реакциите може да са много и различни, дори гротески). Победа!!!

Изправен/а сте гордо над руините на вашите взаимоотношения, а победените са в прахта. Патньорът ви се е съгласил/а с вас, но вътрешно вие сте отхвърлен от него/нея. Патньорът ви е подтиснал чувствата си, но тези чувства (като балон, който сте потопили в блато) ще отскочат обратно и ще оцапат всичко наоколо.

Днешният ден струва повече от два утрешни. Колко струва днешната ви „победа”? За колко такива „спечелени” битки бихте искали да си спомняте след време? С такива ли „спечелени” битки бихте искали да си спомня за вас партньора ви, ако утре ви няма? Искате ли да платите цената им? Или можете да изберете да се промените рекциите си, реактивния си език…. Не трябва да го правите, но можете да изберете да постъпвате така. Истинската победа е победата над вас самите.

Visit YourSuccessStore today!

Оставете Вашия коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...
 1. Поздравления за новото начало.
  Статията ти ме накара да се замисля и ми беше много полезна.
  Успех с блога!

 2. Ето това се казва начало!
  Поздравления и много успехи в новото начинание! Сигурна съм, че ще ни надминеш 🙂

 3. Това с нахлуването на кръвта в главата е описано много точно 🙂 Страхотна статия, всяка дума тежи на мястото си и всичко е изпипано! С нетърпение очаквам следващите ти статии.

 4. И този постинг ми е повече от интересен. Може би защото е написан от жена. Жените по-често искат резултатите днес и сега, докано повечето от мъжете гледаме по-напред и понякога се разсейваме, а доста често отлагаве да направи малкото, но точното нещо за дея. Благодаря ти Цвети, понеже имах нужда да чуя точно това! Успех нататък! 🙂

 5. Истинската победа е тази над самия себе си. Благодаря за припомнянето – точно от това имах нужда. Успех с новия блог и сайт!

 6. Десислава Младенова

  Понякога много хора решават да доминират дребнаво над партньора си, но изглежда не си дават сметка, че това е един от най-сигурните начини да изгубят някого. Или както се казва „дребните камъни обръщат колата“.И късно разбират колко висока цена са платили за някаква глупост!

 7. А бихте ли спорили с половинката, ако знаете, че може утре да ви няма?!? Малко „Кастанедско“, но животът е по хубав, ако го живеем сякаш утре ще умрем (което не винаги е лъжа)!

  Още малко по темата с някои простички сметки:

  http://usmivka.org/2010/02/3675-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0/

  Хубав ден!

Споделете вашето мнение

Вашият коментар *

No Trackbacks.