Как да разговаряме с всеки, по всяко време?

  

когато се срещаме с нови хора„Позната ви е ситуацията: Ето ви вас на бизнес или на неофициална среща и се оказвате с някого, когото никога до сега не сте срещали. Някои хора се чувстват изключително некомфортно в такава ситуация, защото просто не знаят как да започнат или да продължат разговора. За сметка на това – продължава Chris Widener – успешните хора, винаги се ще намират в такава ситуация, защото те винаги сами се поставят в подобна, която да разширява техния бизнес… и това означава да се срещат с нови хора.

Така, че ако ще ставате успешен едно нещо трябва да свършите и то е да се научите да говорите с всеки, по всяко време.

Прочетете останалата част от статията в сайта.

Visit YourSuccessStore today!

Оставете Вашия коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...
 1. Колко простичко е казано – нищо повече от това да бъдеш естествен, несебичен и да задаваш въпроси. Хубавото на тази статия е, че нагледно показва по какъв начин и какви въпроси да се задават. Защото по тази материа много автори пишат – нещата се повтарят, но тук просто има нагледен и добър пример за практическо приложение.
  Благодаря, Цвети, че го сподели!

 2. Искрен

  Да, умението да се задават въпроси е много ценно и бих добавил едно не по-малко ценно – умението да слушаш наистина човека срещу теб.

  Когато наистина се интересуваш от човека, това се усеща. Когато просто го изчакваш да спре да говори, за да започнеш ти, e съвсем друго нещо.

  Един от най-големите ‘продавачи’ на всички времена – Франк Бетджър казва, че повече не се тревожи дали е наистина добър в разговора, а просто се опитва да бъде добър слушател. Бенджамин Франклин има една мисъл, че взимайки предвид факта, че знанието в разговора се добива чрез ушите, а не чрез устата, дава на мълчанието второ място сред добродетелите, които иска да развие.

  Неотдавна прочетох една доста странна (поне на пръв поглед) статистика – най-големият страх на хората от всички възможни ужасии, не е нищо друго, а точно това – да се изправят пред публика / аудитория и да говорят.
  Очевидно този страх е по-голям от този за разговор с непознат (който го има или просто се чувства неуверен).
  В днешно време има изобилие от курсове за самоусъвършенстване, включително и по риторика.
  Мисля, че това е един доста прост и ефективен начин човек да преодолее свои задръжки при разговор 1:1, а също така и изключително въдействащ върху собствената ти увереност.

 3. Оо, аз определено имам върху какво да работя 🙁

Споделете вашето мнение

Вашият коментар *

No Trackbacks.