Никога не яж сам

Never eat aloneУспехът никога не е соло-постижение. Личният ни опит ни го доказва всеки ден.

Защо ви препоръчвам да се вслушате в Кийт Ферази?

Кийт Ферази (Keith Ferrazzi), авторът на Never Eat Alone ви показва как да се премахнат изкуствените граници между лични и професионални отношения. Градейки върху основата на задушевност и щедрост, можете да укрепите всички отношения и да изградите общност, която да ви помогне да постигнете най-амбициозните си цели.

Един от най-„контактните“ хора в света, Кийт Ферази, говори за това: (още…)

Как да говорите, така че вашия партньор да ви чува?

важността на всяка наша думаАмериканските деца в началното училище, когато ги обиди друго дете имат отговор в рима „Пръчки и камъни могат да счупят костите ми, но думите никога не могат да ме наранят“ („Sticks and stones can break my bones, but words can never hurt me.“) И сигурно, ако сте в началното училище ще се почувствате по-добре като отговорите така, но дали е истина? Не. Думите СА ви наранили.

„Истината е – казва Морт Фъртел, че думите правят ПОВЕЧЕ от това да ви счупят кокалите. Те разбиват сърцето ви”.

Хората са еднакви навсякъде. Да забравим Америка. Едно от най-хубавите произведения

Прочетете останалата част от статията в сайта.

Как да разговаряме с всеки, по всяко време?

когато се срещаме с нови хора„Позната ви е ситуацията: Ето ви вас на бизнес или на неофициална среща и се оказвате с някого, когото никога до сега не сте срещали. Някои хора се чувстват изключително некомфортно в такава ситуация, защото просто не знаят как да започнат или да продължат разговора. За сметка на това – продължава Chris Widener – успешните хора, винаги се ще намират в такава ситуация, защото те винаги сами се поставят в подобна, която да разширява техния бизнес… и това означава да се срещат с нови хора.
(още…)

Кое е нещото, което всички искаме?

От какво има нужда човекът до нас?Историята за Сър Гауин (един от рицарите на Крал Артур) разказва, че Сър Гауин бил много хубав мъж, който можел да се ожени за всяка красива жена в кралството. В замяна на информация, която можела да спаси живота на краля Сър Гауин се съгласил да се ожени за Ранел, която била противно грозна.

В нощта на тяхната сватба Ранел казала: „Ти спази обещанието си. Дори повече. Ти никога не ми показа съжаление или отвращение. Всичко, което искам от теб е една целувка”. Без да се замисли Сър Гауин се навел, затворил очи и целунал Ранел. Когато отворил очите си до него лежала една красива жена . Сър Гауин попитал: „Коя си ти? Къде е съпругата ми? Това да не е някаква магия?” Жената отговорила: Гауин, аз съм съпругата ти Ранел. Време е да ти разкажа моята история.”

Ранел му разказала за… Прочетете останалата част от статията в сайта.

Днешният ден струва повече от два утрешни

взаимоотношения, патньорКолко дни ви остават да живеете? Съгласни ли сте, че Осъзнаването на това, че сме смъртни е полезно и често трябва да си го напомняме? „Днешният ден струва повече от два утрешни” е казал Бенджамин Франклин.

Колко е важно какво избираме да кажем и да направим СЕГА?

Нека за пример кажем, че всеки път когато личния ви партньор изкаже мнение различно от вашето, вие ставате раздразнителен/а, кръвта нахлува в главата ви и вие бързо „зареждате оръдието”. Това, което правите всъщност е „захвърляте”отношенията с партньора ви на дълъг план. Реагирате на мнението им/поведението им в момента. Вие не се стремите да спечелите войната, бързате на всяка цена да спечелите битката … и „поемате кормилото”. Повишавате тон, обявявате „студена война”…
(още…)