Разстояния не съществуват

  

Разстояния не съществуватТова семейство имат единствено дете, което и двамата заедно обичат. Казвам „заедно”, защото можеш да обичаш и отдалеч, а те и двамата делят грижите за него. Каква захаросана картинка, ще кажете. В истинският живот нещата не са толкова идеални. И ще сте прави – не са.

За никого не са. Но към историята за това семейство ще се върнем след малко.
Спомних си думите на един мой познат, който веднъж ми каза: ”Във взаимоотношенията между двама души, винаги са виновни и тримата. Не подценявай третият!”

Мъжът, жената и ситуацията, в която се намират към момента.

Замислих се дали ”ситуацията”, не се използва много често като извинение за наши думи и действия или бездействие. Установих, че ДА – служи за чудесно алиби, ако ще се извиняваме пред себе си и пред другите.

Но истина е, че винаги „са виновни” и тримата – продължавах да мисля аз. МЪЖЪТ и ЖЕНАТА, ако ги разгледаме като идеална извадка и ги поставим пред същата тяхна дилема, но в съвсем различни обстоятелства не биха реагирали по същия начин, нито с думи, нито на дела.

Е тук стана съвсем объркано и звучи сякаш ситуацията владее положението, а мъжът и жената са „жертвите”. Пък и ние с вас сега всичко ще пресметнем и ще сложим под контрол.

Направете си един прост експеримент: Представете си Брат Пит и Дженифър Анистън , но ако Брат не беше срещнал Анджелина Джоли на снимачната площадка : )

Ще ви разочаровам, но нищо НЕ МОЖЕМ да пресметнем и да сложим под контрол. Имаме, обаче свободна воля и МОЖЕМ да избираме. Всеки ден избираме, от най-дребните неща (от какъв хляб да купим или изобщо да купим) до генералните (да работим или не, с кого можем да живеем или не).

Да се върнем към познатото семейство.

Те са заедно от петнадесет години. Карат се непрекъснато. За всичко. Непрекъснато. После се сдобряват… всеки път.

Гледам ги отстрани, те се обичат. Не могат един без друг.

Едва ли – ще кажете. Защо тогава се карат?

Знам съм сигурност две неща: Този мъж е със заразно чувство за хумор, много ярък огнен характер и неспирен поток от думи, но САМО ако с половинката му са добре. Съпругата му много е търпелива, много женствена и до днес се смее от сърце на всичките шеги на мъжа си, сякаш са гаджета от две седмици. Те си пасват и разстояния между тях не съществуват.

И двамата искат още деца, но засега деца не идват.

Visit YourSuccessStore today!

Оставете Вашия коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...
  1. Разстояния не съществуват само когато мъжът и жената са духовно свързани. Когато това е така, няма значение дали те ще са заедно в спалнята или на двата края на света. Защото ако няма спойката(обичта, загрижеността, готовността)дори и да са заедно един до друг „разстоянието“ между тях ще си остане. Не е важно колко са близо а какво им е отношението един към друг. Относно това семейство им пожелавам да се обичат да са щастливи заедно и това, което искат, да дойде:)

  2. „И двамата искат още деца, но засега деца не идват.“ Цялата философия. Браво, Цветана.

Споделете вашето мнение

Вашият коментар *

No Trackbacks.