Образование, Обучение или …

  

обучение, образование, персонален обучителен центърОт кое имат нужда хората? Да ги ОБУЧАТ, да ги ОБРАЗОВАТ или да им бъде ПРЕПОДАДЕНО знание? Или нито едно от трите … „аз си ги знам тези неща”. Ние най-често ние ОБУЧАВАМЕ животните, ОБРАЗОВАМЕ децата си и ПРЕПОДАВАМЕ знанията си на по-младите и по-неопитните от нас. А какво се случва с нас?

Също често, както казва един мой приятел, Пламен Петров, ние ЗАВЪРШВАМЕ висшето си образование и с това завършват и всички опити да придобием нови знания и умения.

Ето какви практически съвети ни дава, за това как НИКОГА да не преставаме да се учим и да правим това съзнателно, постоянно и непрекъснато, световно известният лектор и автор на няколко бестселъра Денис Уейтли.

„Във всяка зала за срещи, във всяко място за хранене, фитнес център, всяка чакалня трябва да има материали за персонално обогатяване, като видео-материали, аудио-материали, книги, списания, бюлетини и software.

Превърнете едно специално място в дома си в обучителен център, особено ако имате деца. Тенденцията в световен мащаб е да се съчетават местата, на които пием кафе и книжарниците, за да се създаде едно място, на което можем едновременно да релаксираме и на се учим. В 21 век в живота ни придобиването на знания се прелива удачно с част от нашето свободно време. Има много начини да създадете среда за непрестанно учене на мястото, в което работите.

Много компании молят подчинените си да доброволстват и да прочетат конкретен материал или бизнес списание и да разпространи на хартиен носител или в сканиран вариант статиите отнасящи се до организацията. Много разпространен метод е да се подава и разпространява релевантна информация по e-mail. Аз лично съм бил участник и в различни интернет конференции на живо, включващи въпроси и отговори от цял свят.

В днешния бързо развиващ се, свят базиран на знания, ако не се движите напред вървите назад.

Идея за действие: Създайте два файла във Вашия компютър – единият за персонално развитие, а другия за професионално развитие. В тях можете да копирате информация от обучителни статии, e-mail-и, които Ви вдъхновяват. Можете да сканирате статии и да ги добавяте в тези файлове. Прочитайте тези файлове най-малко веднъж седмично.”

Какви, до днес методи/ способи/ тактики/ стратегии „ са работили” за Вас в тази посока?

Как се справихте с горчивите опити? Какво променихте?

Visit YourSuccessStore today!

Оставете Вашия коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...
  1. Когато започнах новата си работа осъзнах колко ми куца бизнес английския. Затова си създадох файл, в който записвах непознатите думички и словосъчетания, термини и често използвани изрази… има смисъл… за мен поне беше полезно…

    Поздравление за сайта! Попътен вятър и много читатели ти пожелавам! 🙂

    Виктория (FB)

  2. Много полезен постинг и идейте са много добри, практични и полезни. Освен това е по темата, която от доста време ме ангажира все повече и повече. Благодаря ти Цвети и ще очаквам още от теб по тази тема. 🙂

Споделете вашето мнение

Вашият коментар *

No Trackbacks.