Кое е нещото, което всички искаме?

  

От какво има нужда човекът до нас?Историята за Сър Гауин (един от рицарите на Крал Артур) разказва, че Сър Гауин бил много хубав мъж, който можел да се ожени за всяка красива жена в кралството. В замяна на информация, която можела да спаси живота на краля Сър Гауин се съгласил да се ожени за Ранел, която била противно грозна.

В нощта на тяхната сватба Ранел казала: „Ти спази обещанието си. Дори повече. Ти никога не ми показа съжаление или отвращение. Всичко, което искам от теб е една целувка”. Без да се замисли Сър Гауин се навел, затворил очи и целунал Ранел. Когато отворил очите си до него лежала една красива жена . Сър Гауин попитал: „Коя си ти? Къде е съпругата ми? Това да не е някаква магия?” Жената отговорила: Гауин, аз съм съпругата ти Ранел. Време е да ти разкажа моята история.”

Ранел му разказала за… Прочетете останалата част от статията в сайта.

Visit YourSuccessStore today!

Оставете Вашия коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...
  1. Цвети, историята е невероятна и много ценна. Истина е, че много рядко се замисляме в тази посока. За да получиш, трябва да дадеш…

  2. Много хубава и поучителна история. Смятам, че наистина е вярно. Бидейки отворен за нуждите на другите ние ставаме по-пълноценни и радавме не само другия, но и нас самите.

  3. „… стига това да е твоята воля“.
    Да си спомним и ислямската поговорка “Насила хубост не става”. Уважавайки свободната воля на съпругата си Сър Гауин получава всичко, от което той има нужда.

  4. Методи Божилов

    Дали радостта от получаването би могла да се сравни с чувството,че си направил някой друг щастлив?! Не напразно казват,че когато даваш ти се връща тройно.
    Е…не е ли и радостта тройно по-голяма,че си направил нещо добро?

Споделете вашето мнение

Вашият коментар *

No Trackbacks.